12 Ekim 2008 Pazar

iphone Geldi Hoş Geldi


Yazmak için biraz geç kaldım farkındayım. Iphone geleli bir hayli zaman oldu. 26 Eylülde Turkcell'in yaptığı anlaşma sayesinde nihayet ülkemize de teşrif edebildi iphone. Dünya çapında bir çılgınlığa sebep olmuştu iphone. İnsanlar bu telefona ulaşabilmek için saatlerce bekliyorlar, mağaza önlerinde sabahlıyorlardı. Hoş buna sadece telefon diyerek geçmek biraz haksızlık olur.

Apple, Ipod ile bir devrime imza atmış, adeta dönüşüm muhteşem olacak sözünü bizzat yaşatarak göstermişti. Apple, Ipoddan aldığı rüzgar ile birlikte değeri milyar dolarları bulan cep telefonu pazarına da girmeye karar verdiğinde ne kadar başarılı olacağı tartışılıyordu. Apple, Iphone ile ipodda yakaladığı başarıyı cep telefonu pazarında da yakaladı ve kısa bir sürede beklediğini ve hatta beklediğinden fazlasını elde etti.

Iphone ilk olarak ocak 2007 de piyasaya sürüldü. İlk piyasaya sürülen modeli 4 ve 8 gblık versiyonlarıydı sonrasında 4 gblık versiyonunun üretimine son verilerek 8 ve 16 gblık versiyonları piyasaya sürüldü. Turkcell'in Türkiye'ye getireceği iphone acaba 3G desteği sağlayacak mıydı bunu merak ederken öğrendik ki Türkiye'de de 3G destekli yeni nesil Iphonelar sahne alacaklardı.

Iphone dünya piyasalarında oldukça yoğun bir ilgi gördü. Iphone'u bu kadar ilgi çekici yapan neydi? Kısa bir araştırmanın ardından hakkında kısaca şunları yazabiliriz.

Iphone 3G, çığır açan bir cep telefonu,geniş ekranlı bir iPod, zengin HTML e-mail ve tam web browsing özelliklerine sahip muhteşem bir internet cihazı diye tanımlanıyor.

Genel Özellikleri:

Ağırlık ve Boyut

* Yükseklik: 115mm (4.5 inc)
* Genişlik: 61mm (2.4 inc)
* Derinlik: 11.6 mm (0.46 inch)
* Ağırlık: 135 grams (4.8 ounces)

Bellek

* 8 GB veya 16 GB sabit hafıza.

Görüntü

* 3.5 inç Multi-touch (Çoklu-Dokunmatik) Ekran. Oldukça geniş bir ekran
* 160 dpi'da 480-320 piksel Çözünürlük
* Başka dildeki karakterleri gösterebilme

İşletim Sistemi

* Mac OS X(iphone sürümü)(Unix Tabanlı)

GSM

* Quad-band (850, 900, 1800, 1900 MHz)

Kablosuz Kapasite

* Wi-Fi (802.11b/g)
* EDGE
* Bluetooth 2.0+EDR

(Bluetooth sadece kablosuz kulaklık için, bu yüzden veri aktarımı yapamıyorsunuz)

Kamera

* 2.0 megapixel kamera. Bu kamera bu telefona az geliyor kanısındayım.

Ses

* Frekans Cevabı: 20Hz - 20,000Hz
* Desteklenen Ses Formatları: AAC, Korunan AAC, MP3, MP3 VBR, Audible (1, 2, ve 3), Apple Lossless, AIFF, ve WAV

Batarya Durumu

* Şarj edilebilir lithium ion pil
* Konuşma süresi: 8 saate kadar
* Standby süresi: 260 saate kadar
* Internet kullanım süresi: 6 saate kadar
* Video oynatma süresi: 7 saate kadar
* Müzik dinleme süresi: 24 saate kadar

Bataryanın yaklaşık 1 yıl kadar sonra değiştirilmesi gerekiyor.

Iphone da web tarayıcısı olarak Safari yer alıyor.

IPHONE Kaç Para ?

Peki bu telefona sahip olmak için ne kadar parayı gözden çıkarmak gerekiyor ?? İşte cevabı:

Iphone şuan Türkiye'de hem Turkcell tarafından hem de Vodafone tarafından satışa sunulmuş durumda. Her iki operatörde çeşitli kampanyalar yapmış durumda.Apple'ın sayfasında Iphone 3G için iki kat hızlı ve yarı fiyatına ibaresi kullanılmış ancak bu şimdilik Türkiye'de geçerli olmayacaktır. En azından fiyat konusunda....

Turkcell müşterilerine üç paket sunmuş durumda

1. Paket
150 dk. + 150 sms + sınırsız internet paketi. Bu paketin aylık ödemesi 75 ytl ve Iphone için de 279 lira ödüyorsunuz.

2. paket
500 dk. + 500 sms +sınırsız internet paketi. Bu paketin aylık ödemesi 115 ytl ve Iphone için de 189 lira ödüyorsunuz.

3.paket
1000 dk. + 1000 sms + sınırsız internet paketi. Bu paketin aylık ödemesi 145 ytl ve Iphone ücretsiz olarak veriliyor.

Bu paketlerin taahhüt süresi 18 ay. Yani bu paketlerden birini aldığınızda 18 ay boyunca paket ücretini ödüyorsunuz. Ayrıntılı bilgi için burayı tıklayabilirsiniz.

Sınırsız internet paketinin de bir sınırı var aslında ve bu 3 gb ile sınırlandırılmış. Bir de paket fiyatlarına özel iletişim vergisi (ÖİV)yansıtılacaktır.

Piyasaya Iphone süren bir diğer operatör ise Vodafone. Vodafone'nun sunduğu paketlerde şöyle

Vodafone Iphone Paketleri

1. paket
150 dakika konuşma+150 SMS+150 MB internet - iPhone fiyatı: 979 YTL - Aylık Ücret: 39 YTL

2. paket
350 dakika konuşma+350 SMS+350 MB internet - iPhone fiyatı: 779 YTL - Aylık Ücret: 69 YTL

3.paket
750 dakika konuşma+750 SMS+750 MB internet - iPhone fiyatı: 579 YTL - Aylık Ücret: 99 YTL

4.paket
1.500 dakika konuşma+1.500 SMS+1 GB internet - iPhone fiyatı: Ücretsiz - Aylık Ücret: 149 YTL

Bu paketlerde, iPhone cihaz ücretleri 12 eşit takside bölünerek ödenebiliyor. Bu paketlerin Turkcell paketlerinden farkı ise ödeme taahhüdünün 12 ay ile sınırlı olması. Yani aldığınız paket için 12 ay boyunca bu ödemeleri yapıyorsunuz.

Iphone piyasaya ilk çıktığında fanatikleri hayal kırıklığına uğramıştı. Çünkü tabir caizse dışı seni içi beni yakar durumu söz konusu idi. Bakalım Iphone 3G Türkiye'denasıl karşılanacak...

Son olarak belirtmekte fayda gördüğüm başka bir nokta daha var... Cep telefonlarında 3G genellikle görüntülü konuşma imkanı sağlayan bir teknoloji olarak bilinir. Bu aslında tam olarak böyle değildir. Iphone'dan bunu bekleyenler maalesef hayal kırıklığı yaşayacaktır. Çünkü Iphone 3G, görüntülü konuşma desteği sağlamıyor. Bir de Iphone'nun Apple mağazalarından alınıp yüklenebilecek 3. parti uygulamalarını da desteklediği söyleniyor ancak bunların birçoğu ücretli olduğundan insan ister istemez başka yollar arıyor. Eğer farklı iphone uygulamaları için böyle bir arayış içine girerseniz şuraya da bakabilirsiniz.




0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

14 şubat 1994 unesco kültür mirası 2 ağustos sertab erener konseri 22 nisan 22 nisan dünya günü 23 nisan 4440375 Adam Faver adsl adsl hızı ağaç akademik spam Alfred Chandler alışkanlık alışmak amazon kindle amos koyu anıtur arastacılar ashab-ı kehf askerlik aslolan aşktır aşk avanos avanos restoran Avea avea sesli imza ayşe arman azim aziz basil aziz george aziz onuphrius aziz theodere back up balık balkonda düşen pc bayat ekmek bayat ekmek satışı bencillik beyazıt kulesi beyazıt kulesinde hava tahmini beyazıt yangın kulesi biopro bir varmışım bir yokmuşum blackberry blackberry hediye uygulamalar blackberry kesintisi blog blogger bloggerda yeni görünümler bolu böyle korunamazsınız bu böyle cehennem cemiz topuzlu cennet charles handy çarıklı kilise çiçek sepeti çiçek sepeti mail adresi çiçek teslimatı çin çin malı çocukluk Deneyimler dinamik görünüm doğum günü Dustin Hoffman duvar dünya günü e-ink earthday ekmek satışı elektronik kitap okuyucu elmalı kilise engel eski çarşı Eskişehir etki alanı bloggerda olan websiteleri FCT fenerbahçe fikriniz çöpe gitmesin filler ve pireler fotoğraf gemiler GeziNotları girşimcilik google analytics gölcük gölcük milli parkı gördüklerim göreme açıkhava müzesi gül şurubu günlüklü güvercinlik vadisi güzel atlar diyarı harbiye açık hava hatıra hayal hayat ekspres Haydarpaşa haydarpaşa garında yangın haydarpaşa tren istasyonu Henri Charriere herşeyden biraz heryöne sınırsız tarife hizmet kalitesi HP hürriyet pazar ikimiz bir fidanın ikinci abdülhamit inovasyon iphone iphone 3G iphone satışı iphone turkcell iphone uygulamaları istanbul iş dünyası John McConnell kabak kapadokya kapadokya şarabı kaputaş karşı mahalle keder kelebek kelebekler vadisi kıbrıs kıbrıs günleri kızıl çukur kızıl vadi kızıl vadide gün batımı Kişisel kişisel blog kitap kitap basımı kod konseri koparılan çiçekler kopya ürün kral konserleri LAP LAMBERT Academic Publishing mersin mutluluk müşteri memnuniyeti nankör kedi narlıkuyu nehir netbook nostalji o tabak bitecek klibi okuduklarım Olasılıksız ortakent OrtayaKarışık ovabükü panaroma papillon para pazar pdf peribacaları profilo Rastladıklarım ReklamArası reklamlar rengarenk RIM RIMden Hediye sadakat safran safran çiçeğinin faydaları safranbolu Sakarya Ekspresi satış danışmanı seben sertab erener sesli imza sevgililer günü sevilla sevinç seyahat sınırsız tarife solan güller sony reader Steve McQueen strateji şeker bayramı tanıtım tatil TEB TEB Akıl fikir yarışması teknoasistan teknoloji teknosa teknosa deneyimi tokalı kilise tren Tren Saatleri ttnet turasan turasan şarapları turk telekom Turkcell türban türk telekom Türk'ün zekası uçhisar uçhisar kalesi ulusoy turizm unutmak üç güzeller peribacaları ürgüp Vodafone vodafone sesli imza websitem neden görüntülenemiyor wordpresse google analytics kodu nasıl konur yağmur yapı yazım yanlışları yedi uyuyanlar yemeniciler arastası yılanlı kilise yüksek lisans tezi zaman zeus tapınağı zor kadın
 
Copyright 2009 HeRşEyDeN BiRaZ. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan