19 Ekim 2011 Çarşamba

RIM'den BlackBerry Kullanıcılarına Hediye

Zamanında lüksken günümüzün olmazsa olmazlarındandır cep telefnoları. Hele hele iş dünyası için smart phone dediğimiz akıllı telefonlar adeta el kol vazifesi görmektedir. Bu el kol olma konusu öyle sözün gelimi de değil, baya baya el kol görevi görüyorlar. Bunun en iyi örneğini geçtiğimiz hafta yaşadık. Geçtiğimiz hafta BlackBerry Servisinde kesintiler yaşadık. Öyle ki mailler ya hiç gelmez oldu ya da 5-6 saat gecikmeli geldi. Özellikle telefona bağlı iş yapan insanlar bu problemden ciddi anlamda etkilendi.


Problem, telefon operatörleri ile ilgili olmamakla birlikte Blackberry kullanıcıları  soluğu telefon operatörlerinin çağrı merkezlerinde aldı. Problem tamamen servis sağlayıcı RIM tarafındaydı.

Problem giderildikten sonra, sıra geldi kızgın müşterileri yeniden mutlu etmeye... İşte bu sebeple RIM bir özür mahiyetinde tüm dünyada BB kullanıcılarına bazı uygulamaları ücretsiz sunmaya karar verdi. Bunun için de  bir iletişim programı yayınladı.

Servis sağlayıcı firma RIM tüm dünyadaki BB kullanıcılarına özür niteliğinde bazı uygulamaları ücretsiz sunacak ve bunu Türkiye’de aşağıdaki iletişim planı dahilinde duyuracak.

Türkiye'de de  bu duyuruları bir iletişim dahilinde yapacak. Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

RIM neler yaptı öncelikle buna bir bakalım:

Sosyal Medya üzerinden bir özür ve teşekkür mesajı yayımladı:

Sevgili BlackBerry Kullanıcıları: Geçen haftaki servis sorunu sırasında gösterdiğiniz destek için teşekkür ederiz. Minnettarlığımızı göstermek adına, siz BlackBerry üyelerine özel olarak seçtiğimiz ve toplam değeri 100 doları geçen seçkin uygulamaları BlackBerry App World’den ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Daha fazla detay bu hafta içinde sizlerle olacak!

S. Blackberry kullanıcılarına uygulamaları niçin ücretsiz veriyorsunuz?
C. Toplam değeri 100 doların üzerinde olan seçkin uygulamaların hediye edilmesinin sebebi kullanıcılarımızın geçtiğimiz dönemde yaşanan servis sorunu karşısında gösterdiği sabra teşekkür etmek içindir. Bu uygulamalar www.blackberry.com/appworld adresinde bulunabilir.
 Basın açıklamasının tamamını www.rim.com/newsroom adresinde bulabilirsiniz.
 S. Hangi uygulamaları seçebilirim?
 C. Research In Motion® (RIM®) seçilen uygulama geliştiricilerle, değeri 100 doların üzerinde olan uygulamaları BlackBerry kullanıcılarına sunmak için, işbirliği çalışmalarına başlamıştır. İlerleyen günlerde daha fazla detay verilecektir.

 S. Bu teklif ne kadar süreyle geçerlidir?
 C. 31 Aralık 2011 tarihine kadar seçkin uygulamalar indirilebilir.

 S. Listede olmayan ve  App World'teki başka bir uygulamayı bu kapsamda indirmem mümkün mü?

 C. 19 Ekim Çarşamba gününden itibaren birçok seçkin uygulama BlackBerry App World'ten indirilebilecektir. Bu süreçteki seçimler aşağıdaki uygulamaları kapsayacaktır.

SIMS 3 - Electronic Arts
Bejeweled - Electronic Arts
N.O.V.A. - Gameloft
Texas Hold’em Poker 2 - Gameloft
Bubble Bash 2 - Gameloft
Photo Editor Ultimate - Ice Cold Apps
DriveSafe.ly Pro - iSpeech.org
iSpeech Translator Pro - iSpeech.org
Drive Safe.ly Enterprise - iSpeech.org
Nobex Radio™ Premium - Nobex
Shazam Encore - Shazam
Vlingo Plus: Virtual Assistant – Vlingo

S. App World'ü nasıl kullanabilirim? Eğer BlackBerry ID'mi unutmuşsam ne yapabilirim?

C. Bir BlackBerry ID'si yaratarak başlayabilirsiniz. Bunun için KB 24062 numaralı yazıyı http://www.blackberry.com/btsc/KB24062 adresinde bulabilirsiniz. Eğer bir Blackberry ID'niz var ve şifrenizi hatırlamıyorsanız lütfen http://www.blackberry.com/btsc/KB26361 adresindeki KB26361 numaralı yazıdan Blackberry ID'nizin şifresini sıfırlayacağınızı görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için Twitter'da @BlackBerryHelp ile iletişime geçebilirsiniz.
Sıkça Sorulan Sorular

Q.   Müşterilere sunulan teklif nedir?

A.    Bugün duyurduğumuz üzere 100 Dolar değerindeki seçkin ücretsiz uygulamalardan oluşan teklifi müşterilerimizin servis kesintisi sırasında gösterdikleri sabır karşısında minnettarlık ifadesi olarak hazırladık.

Q.   Bu teklife kimler uygundur?


A.    Bu teklif “teşekkür ederiz” ifadesi olarak birçok sadık BlackBerry müşterilerimiz için genişletilmektedir.

Q.   Listelenmiş ülkeler dışında oturan kişilerde bu kesintiden etkilendirler mi?

A.    Birçok müşterimiz geçtiğimiz hafta Avrupa, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika’da yaklaşık olarak 3 gün,  Latin Amerika ve Kanada’da 1.5 gün ve ABD’de 1 gün süreyle servis kesintileri ve gecikemeler yaşadılar. Global ekipler zamana karşı yarışarak problemi gidermek ve müşteriler üzerindeki etkisini mümkün olduğunca azaltmak için çalıştılar. 13 Ekim Perşembe günü servis seviyesi normale döndü.

Q.  Kaç tane BlackBerry kullanıcısı geçtiğimiz hafta yaşanan kesintiden etkilendi? Bunu sayabilir miyiz?

A.    Bizce birçok kullanıcı etkilendi ve bizde bu kesintinin tekrar etmemesi için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz.  geçtiğimiz hafta Avrupa, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika’da yaklaşık olarak 3 gün,  Latin Amerika ve Kanada’da 1.5 gün ve ABD’de 1 gün süreyle servis kesintileri ve gecikemeler yaşadılar. Global ekipler zamana karşı yarışarak problemi gidermek ve müşteriler üzerindeki etkisini mümkün olduğunca azaltmak için çalıştılar. 13 Ekim Perşembe günü servis seviyesi normale döndü.

Q.   BlackBerry App Dünyası’nda ücretsiz verilen  uygulamalar hakkında kullanıcılarla nasıl bir iletişim planlıyorsunuz?

A.    Bu teklifi sosyal medya aracılığıyla sunacağız. 19 Ekim Çarşamba gününden başlayarak dört hafta sürecek bir zaman aralığında seçkin uygulumaların tamamı BlackBerry Uygulama Dünyası’ndan 31 Aralık’a kadar ücretsiz olarak indirilebilecektir.

Q.   Sunacağınız bütün telafi bu kadar mı?

A.    BlackBerry® App World™ üzerinde olan bu ücretsiz seçkin uygulamalar teklifi kullanıcıların güvenlerini yeniden kazanmak adına atılan adımlardan ilkidir. Aynı zamanda başka bir kesinti olmaması için çalışmalarda yapmaktayız. Tüm bunlara ek olarak bir aylık Teknik Destek hizmetini kurumsal/BES müşterileri için ayrı bir teklif hazırlamaktayız.

Q.   Bu teklif ne zaman sona erecek?

A.    31 Aralık 2011 tarihinde.

Q.   Hangi uygulamalar indirilebilecek?

A.    100 Dolar değerindeki uygulamalar teklifi için seçkin bir grup uygulama geliştirici ekiplerle ortak olarak çalışmaktayız. Daha fazla detaylı bilgi hafta içinde sunulacaktır. Uygulamaların tam listesi  www.rim.com/newsroom sitesindeki haberlerde yer almaktadır.
       
Q.  Görünüşe gore bu uygulamalara ulaşmayı zor hale getiriyorsunuz. Neden?

A.    Biz bu teklifi kesintiden etkilenen AppWorld’deki uygulamaları operatöre ve lokasyona gore değişen tüm bölgelerdeki kullanıcılara sunuyoruz.  Kullanıcılarımızın bu tekliften avantajlı bir şekilde yararlanabilmesi için aktif olarak kullanıcılara ulaşıyoruz, iletişim kuruyoruz ve Müşteri hizmetlerini organize ediyoruz. Bu teklifi duyurmak için en etkin biçimde sosyal medya kanallarımızı kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. 


S: Bu teklifi müşterilere duyurmak için reklam yapacak mısınız?

A: Müşterilerimizin bu tekliften haberdar olmaları ve faydalanabilmeleri için, müşterilerimiz ile doğrudan, eposta, PIN ve sosyal medya kanallarımız aracılığı ile haberleşiyor olacağız. Facebook’da 20 milyon hayranımız ve Twitter’da 600.000’den fazla takipçimiz var. Bu sabah itibariyle  bu konu ile ilgili sosyal medya kanallarımız bireysel müşteriler ile aktif iletişimdedir. Ayrıca, mümkün olan en çok kişinin faydalanabilmesi için, bu teklifi yıl sonuna kadar uzatıyor olacağız.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

14 şubat 1994 unesco kültür mirası 2 ağustos sertab erener konseri 22 nisan 22 nisan dünya günü 23 nisan 4440375 Adam Faver adsl adsl hızı ağaç akademik spam Alfred Chandler alışkanlık alışmak amazon kindle amos koyu anıtur arastacılar ashab-ı kehf askerlik aslolan aşktır aşk avanos avanos restoran Avea avea sesli imza ayşe arman azim aziz basil aziz george aziz onuphrius aziz theodere back up balık balkonda düşen pc bayat ekmek bayat ekmek satışı bencillik beyazıt kulesi beyazıt kulesinde hava tahmini beyazıt yangın kulesi biopro bir varmışım bir yokmuşum blackberry blackberry hediye uygulamalar blackberry kesintisi blog blogger bloggerda yeni görünümler bolu böyle korunamazsınız bu böyle cehennem cemiz topuzlu cennet charles handy çarıklı kilise çiçek sepeti çiçek sepeti mail adresi çiçek teslimatı çin çin malı çocukluk Deneyimler dinamik görünüm doğum günü Dustin Hoffman duvar dünya günü e-ink earthday ekmek satışı elektronik kitap okuyucu elmalı kilise engel eski çarşı Eskişehir etki alanı bloggerda olan websiteleri FCT fenerbahçe fikriniz çöpe gitmesin filler ve pireler fotoğraf gemiler GeziNotları girşimcilik google analytics gölcük gölcük milli parkı gördüklerim göreme açıkhava müzesi gül şurubu günlüklü güvercinlik vadisi güzel atlar diyarı harbiye açık hava hatıra hayal hayat ekspres Haydarpaşa haydarpaşa garında yangın haydarpaşa tren istasyonu Henri Charriere herşeyden biraz heryöne sınırsız tarife hizmet kalitesi HP hürriyet pazar ikimiz bir fidanın ikinci abdülhamit inovasyon iphone iphone 3G iphone satışı iphone turkcell iphone uygulamaları istanbul iş dünyası John McConnell kabak kapadokya kapadokya şarabı kaputaş karşı mahalle keder kelebek kelebekler vadisi kıbrıs kıbrıs günleri kızıl çukur kızıl vadi kızıl vadide gün batımı Kişisel kişisel blog kitap kitap basımı kod konseri koparılan çiçekler kopya ürün kral konserleri LAP LAMBERT Academic Publishing mersin mutluluk müşteri memnuniyeti nankör kedi narlıkuyu nehir netbook nostalji o tabak bitecek klibi okuduklarım Olasılıksız ortakent OrtayaKarışık ovabükü panaroma papillon para pazar pdf peribacaları profilo Rastladıklarım ReklamArası reklamlar rengarenk RIM RIMden Hediye sadakat safran safran çiçeğinin faydaları safranbolu Sakarya Ekspresi satış danışmanı seben sertab erener sesli imza sevgililer günü sevilla sevinç seyahat sınırsız tarife solan güller sony reader Steve McQueen strateji şeker bayramı tanıtım tatil TEB TEB Akıl fikir yarışması teknoasistan teknoloji teknosa teknosa deneyimi tokalı kilise tren Tren Saatleri ttnet turasan turasan şarapları turk telekom Turkcell türban türk telekom Türk'ün zekası uçhisar uçhisar kalesi ulusoy turizm unutmak üç güzeller peribacaları ürgüp Vodafone vodafone sesli imza websitem neden görüntülenemiyor wordpresse google analytics kodu nasıl konur yağmur yapı yazım yanlışları yedi uyuyanlar yemeniciler arastası yılanlı kilise yüksek lisans tezi zaman zeus tapınağı zor kadın
 
Copyright 2009 HeRşEyDeN BiRaZ. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan